Planlegge en reise

Her viser vi hva vi gjør når vi planlegger en reise vi skal på. Du har kanskje tenkt ut et feriemål, men vet ikke helt hvordan du skal komme deg dit, eller hvor du skal bo, eller gjøre der? Noen ganger drar man til ukjente steder og når man først kikker på kartet over stedet, så vet man ikke hva som er opp eller ned. Alt er totalt ukjent og man vet ikke helt hvor en skal begynne. Dette er hva som har fungert for oss opp igjennom.

Les deg opp

Les om stedet på Internett og kjøp eventuelt en guidebok. Selv har vi funnet ut at vi har ikke lenger behov for guidebøker, for det er enda en ting å drasse på og de har ikke alltid den informasjonen du trenger til din tur.

Et kart viser alt

Vi er storbrukere av Google Maps. Det er et fantastisk verktøy for å bli kjent med et ellers ukjent sted. De fleste kjenner denne tjenesten, men den viser alt, bare du kikker dypt nok. Noe av det første vi gjør er å lagre interessepunkter etterhvert som vi finner noe interessant. Vi lagrer det meste, for det er bedre å lagre litt for mye enn å gå glipp av noe du kunne utforsket ved ledig tid.

Her er et eksempel på hva vi har lagret da vi forberedte turen til Japan

tokyo

Her har vi lagret turistattraksjoner, restauranter, butikker, parker, templer og de tre hotellene vi bodde på. Fordelene med et nettbasert kart er at du kan klikke deg inn på et punkt, beregne avstand og navigere til fots/ bil/ offentlig transport. Den vil gi deg enkel forklaring til et ellers ukjent offentlig transportsystem og du sparer massevis av tid.

navigering

Selv i en metropol med over 13 millioner innbyggere går det knirkefritt å komme seg rundt med metro.


Street View er også en fantastisk tjeneste som lar deg utforske stedet dypere.

Ta notater

Microsoft OneNote er et gratis notatprogram som er synkronisert med skyen, slik at du kan hente opp det du har skrevet uansett hvilken enhet du er på. Det gir en stor trygghet å vite at all den viktige informasjonen er tilgjengelig selv om du skulle være uheldig å miste eller bli frastjålet din mobile enhet. Her lagrer vi alt som:

 • Informasjon om reiseforsikring, kontaktnummer og polisenummer
 • Kopi av passet vårt, for sikkerhets skyld
 • Adresser til hotellene vi skal bo på, samt bookingbekreftelse
 • Reisedokumenter og flybilletter
 • En liste med restauranter vi ønsker å besøke
 • Spennende matretter
 • Dag for dag plan hvis en ønsker å oppleve mest mulig på turen
 • Noen elementære fraser og ord på språket som snakkes

Book hotell umiddelbart

Vi har brukt Booking.com ved nesten alle turene våre. Der kan du booke et hotell i det området du tenker du skal bo, men kan avbestille uten kostnad hvis det blir feil. Vi har ofte booket et ganske OK hotell med en gang, for så å utforske byen dypere. Etterhvert som du blir kjent og vet hvor alt det viktigste er, så kan du heller endre hvis du bommet litt på plasseringen. Vi ønsker heller ikke å bruke mer penger enn nødvendig og har ofte booket om hvis vi har funnet noe billigere, men er like bra. Da vi var i New York gikk vi fra ca 12.000,- til ca 8.000,- ved å sjekke priser ukentlig. Det samme hotellet kan gå ned ganske mye i pris i perioder. Følg med!

Et supert alternativ til hotell er privat bolig. På vår reise til Budapest prøvde vi Airbnb og det var helt supert! Les mer om vår opplevelse her 

Flyreise

En av mange nettsider som leter etter billige billetter er Momondo. Å velge de aller billigste flybillettene kan gå fint med få mellomlandinger, men kan fort bli et problem hvis du må mellomlande to eller flere ganger på veien og fly med forskjellige selskap. For en trygg reise, bestill hos flyselskapet. Du betaler noen få kroner mer, men da kan du:

 • Velge sete
 • Logge deg inn på selskapets sider for informasjon
 • Bruke app for enkel reise
 • Oppgradere komfort eller bagasje
 • Fly med samme selskap hele veien og unngå krøll ved forsinkelser
 • Opptjene bonuspoeng