Helsefordeler

Ved å spise plantebasert mat får du ingen kolesterol, da dette kun finnes i dyr. Laktose får du bare via melk, som mange har problemer med i forskjellig grad. Det er ikke naturlig for mennesker å drikke melk fra dyr. Kjøtt, meieriprodukter og egg er hormonforstyrrende for kroppen vår og er en grunn til mange av våre helseplager. At bønder propper dyrene fulle av antibiotika og andre medisiner er heller ikke bra for oss. Selv WHO gikk ut å sa at bacon, pølser og skinke er like kreftfremkallende som asbest, men de fleste velger å ignorere disse rådene. Det er lett å fortrenge dette i favør av «god smak» på middagen. Det stadig økende konsumet av kjøtt merkes på folkehelsen. Stadig flere lider av diabetes, hjertesykdommer, blodpropp og ikke minst kreft. Ved å kutte ut dyreprodukter har du vesentlig mindre sjanse for å få disse sykdommene.

Bortsett fra at du sterkt reduserer sannsynligheten for de største og mest dødelige sykdommer, så vil du oppleve renere hud med mere glød. Du vil merke at du har mer energi og du føler deg vel. Mange som tidligere har slitt med depresjoner vil også se lysere på livet. Har du noen kilo ekstra, vil disse reduseres. Selv om du nå kan spise større porsjoner, vil du få i deg færre kalorier. Du vil føle deg god og mett istedet for andre slankekurer der du hele tiden må begrense ditt matinntak. Ingen har godt av å gå rundt å være sultne og da er det også lett å falle tilbake til gamle vaner. Bare dager etter du har levd på plantebasert mat vil du se virkningen av alt dette. Du vil føle deg fantastisk! (Bare husk å spise nok!). Og det beste av alt er at ingen dyr trenger å lide eller dø for dine måltider.


Et klipp fra dokumentaren Forks over Knives som viser en klar nedgang av dødsfall grunnet hjerteinfarkt og slag under 2. verdenskrig da Tyskerne konfiskerte dyr fra gårdene, slik at Nordmenn stort sett spiste plantebasert.


Trailer for dokumentaren Forks over Knives.
Filmen finner du på Netflix

 


Denne legen forteller i et foredrag om tydelige forbindelser med å spise dyreprodukter og de mest dødelige sykdommene.