Airbnb

Vår erfaring med Airbnb

På vår nylige reise til Budapest benyttet vi oss av Airbnb. Dette er en tjeneste hvor privatpersoner kan leie ut hele eller deler av sin bolig til hvem som helst. Som gjest kan man bla gjennom drøssevis av leiligheter og du kan finne den som passer nøyaktig ditt behov. Du kan enkelt sortere etter hvor mange dere er, beliggenhet og hvilke finesser du ønsker i leiligheten. Til vårt to ukers opphold var det viktig at leiligheten lå i bykjernen og at vi hadde den helt for oss selv. Vi ønsket ikke å dele bolig med noen, men heller ha vårt eget sted. Så var det viktig at vi hadde et utstyrt kjøkken og en vaskemaskin til skittentøy. Da hadde vi mulighet til å lage mat når vi ønsket å gjøre det enkelt. Det kan fort bli litt kjedelig å måtte oppsøke en restaurant for hvert eneste måltid hver eneste dag. For å slippe å måtte dra med seg mer klær enn nødvendig var det veldig praktisk med vaskemaskin. Vi hadde ikke behov for en stor og flott leilighet så da trengte vi heller ikke å lete på øverste hylle. Pris messig var leiligheten vi valgte langt billigere enn hotell og ga oss mye mer enn et hotell kunne tilbudt.

Booking gikk enkelt via nettsiden. Her sender man en forespørsel til utleier om å få leie. Det er anbefalt at man deler litt info om seg selv, da utleier får fremmede personer i sin bolig. Det hele handler i stor grad om tillit mellom begge parter. Denne leiligheten hadde tidligere fått god tilbakemelding fra besøkende, så vi følte oss trygge. Etter at utleier har godtatt din forespørsel, så betaler man et depositum og avtalen er i boks. Depositumet ligger å venter hos Airbnb, så utleier får ikke penger overført før gjestene har ankommet. Resten av pengene kommer etter at oppholdet er over. Nettsiden slår hardt ned på hærverk og andre problemer enten det er utleier eller leier som er problemet.

Dager før avreise fikk vi en hyggelig epost fra utleier med detaljer og tips til transport fra flyplassen. Vi tok en taxi da vi landet og kom helt frem til døren. Vi ringte på dørklokken til leiligheten vi skulle bo i og personen tok oss godt imot. Sammen tok vi en rask prat om det praktiske i leiligheten og signerte papirene som Budapest krever av turister.

Leiligheten lå i øverste etasje i dette bygget.

Etter en rask prat med huseier hadde vi leiligheten helt for oss selv i to uker. Det var ingen vaskedame som kom hver morgen, slik de gjør på hotell. Med egen nøkkel og ingen som «sjekket», følte vi at vi hadde vår egen bolig der. Det var en veldig befriende følelse! Her kunne vi slappe av på en helt annen måte enn man gjør på et hotell. Der har man en seng, et bad og et garderobeskap. Det er det! Her hadde vi stort sett det samme som vi har hjemme og vi kunne leve som lokale istedet for å bare være turister.

Etter to uker hadde gått, så tok vi kluten og vasket lett over etter oss. Vi føler at man ikke skal etterlate seg «skit» når man drar, så vi prøvde å få det til å fremstå rent og pent.

Her er utleiers anmeldelse av oss:

“Kristian and his girlfriend were really nice people, they left the apartment in a surprisingly good condition 🙂 They are friendly and kind. I would recommend them as guest to every host..”