Mug cake vanilje

Av og til får man bare veldig lyst på noe søtt, og da er det jo typisk at man kanskje ikke har noen søtsaker i hus. Da er det å lage en porsjonskake i kopp  helt genialt. 

Denne vaniljekaken smaker helt fantastisk og har blitt min gode venn ved siden av kaffekoppen ved flere anledninger de siste 2 ukene. Ønsker du å lage denne fantastiske enkle kaken, så får du oppskriften her.

Ingredienser:

  • 4 ss hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 ss sukker
  • 1/2 ss mykt vegansk smør (evt. vanlig smør)
  • 3-4 ss soyamelk (eller annen plantebasert melk)
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
  • Bittelitt salt

Glasur:

  • 1 ts mykt smør
  • 1 ss soyamelk eller lignende
  • Melis etter ønsket tykkelse på glasur

Rør alle ingrediensene sammen i en kopp og varm på den i mikrobølgeovnen på det høyeste i 1 1/2 min.

Mens kaken varmes i mikrobølgeovnen kan du lage glasuren. Bland alle ingrediensene sammen. Begynn gjerne med 3 ss melis og øk evt mengder dersom du ønsker glasuren tykkere. Når kaken er ferdig i mikrobølgeovnen, så fordeler du glasuren oppå kaka og voilá så har du en fantastisk enkel, rask og ikke minst god kake å kose deg med til kaffen. 

Topp den gjerne med bær, som jeg har gjort eller spis den som den er.

Oppskriften er hentet herfra

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s