Buddha bowl med søtpotet og kikerter

En Buddha bowl er en bolle med diverse grønnsaker, som er pakket så full at den får en rund «mage» på toppen i likhet med magen på en Buddha. 

I en Buddha bowl kan du egentlig putte i akkurat hva du vil av grønnsaker, men hvis du kunne tenke deg å lage den herligheten, så kommer oppskriften her.

Ingredienser (til 2-3 porsjoner):

Grønnsaker

  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 rødløk kuttet i båter/skiver
  • 2 store søtpoteter delt i 2
  • 1 brokkoli delt opp i buketter
  • 1 pakke grønnkål
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Kikerter

  • 2 bokser kikerter (ca 425 g) silt, skylt og tørket av
  • 1 ts cumin
  • 1/2-3/4 ts chilipulver
  • 3/4 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts oregano (valgfritt)
  • 1/4 ts gurkemeie (valgfritt)

Tahini saus

  • 1/4 cup tahini (ca 50 g)
  • 1 ss lønnesirup eller agavesirup
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 2-4 ss varmt vann til å tynne ut sausen

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og legg søtpotetene og løken på et bakepapirkledd stekebrett. Hell litt olje over og pass på at skinnet på søtpoteten er godt dekt av oljen og plassert med skallet ned. 
  2. Bak i 10 min. Ta ut stekebrettet. Snu søtpotetene og fordel brokkolien utover stekebrettet. Hell litt olje over brokkolibukettene og strø over litt salt og pepper. 
  3. Stek i 8-10 min. Ta deretter ut stekebrettet og spre grønnkålen utover. Hell over olje og krydre med litt salt og pepper. Stek i 4-5 min og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett til sides.
  4. Mens grønnsakene stekes i ovnen varm en stålkjele opp på medium temperatur og tilsett kikertene og krydderet i en bolle. Pass på at alle kikertene er dekket av krydderblandingen. 
  5. Når kjelen en varm tilsett 1 ss olje og kikertene og stek mens du rører ofte. Hvis de brunes for fort skru ned temperaturen. Hvis de brunes for sakte skru opp temperaturen. På medium temperatur tar det ca 10 min. 
  6. Når kikertene er brunet sett kjelen til side. 
  7. Lag sausen ved å putte tahini, lønnesirup/agavesirup og sitron i en bolle. Bland godt. Tilsett varmt vann til den er en passe tynn saus (skal gå an å helle den, men den skal ikke være for tynn heller). Jeg syns 3 ss var grei mengde.
  8. Skjær opp søtpotetene i biter. Fordel grønnsakene i 2-3 boller. Legg kikertene på toppen og hell over tahinisausen. 
  9. Kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager.

    Oppskriften er hentet herfra

    Advertisements

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

    Twitter picture

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

    Google+ photo

    Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

    Kobler til %s