Bbq cauliflower wings (bbq blomkål)

Her om dagen så vi en YouTube video der de laget bbq-vinger av blomkål. Det så så godt ut, så vi fant ut at dette måtte vi lage. 
Ingredienser:

  • 1 blomkålhode
  • 1/2 cup usøtet soyamelk
  • 1/2 cup vann
  • 3/4 cup hvetemel eller kikertmel
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts cumin
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss vegansk smør
  • 1/2-1 cup bbq saus

Sett ovnen på 235 grader.

Skjær blomkål en i buketter. Pass på at alle bitene har ca samme str. Bland alle ingrediensene bortsett fra smør og bbq saus i en bolle. Rør til en jevn røre. Dypp blomkålene i blandingen. Pass på at blomkålene er dekket over hele. Dunk av overflødig røre. Legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 25 min. Snu blomkålene etter halve steketiden (altså etter 12-13 min). Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så pass litt på. 

Mens blomkålvingene stekes, så lag bbqsausen. Putt smøret og bbqsausen i en kjele. Ha på svak varme og la det stå til smøret har smeltet. Rør godt om. Når blomkålvingene er ferdig stekt ta de ut av ovnen og vend de inn i bbqsausen. Pass på at de er dekt over hele. Putt de tilbake på stekebrett og stek de i 25 min til. Snu igjen blomkålvingene etter halve steketiden. Når de er ferdig stekt ta de ut av ovnen og server de sammen med din favorittsaus/dip og det du eller liker av tilbehør til bbq-vinger. Jeg lagde hjemmelaget aioli til. 

Bon apetitt!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s