Vegansk «røkelaks»

Som veganere er det mye mat man må gi slipp på. Vi kuttet ikke ut kjøtt/fisk, egg og meieriprodukter, fordi vi ikke liker det lenger, med fordi vi mener det ikke er etisk riktig å kjøpe/spise lenger. Men det er faktisk ganske mange etterligner man kan kjøpe eller lage selv, og på lørdag laget jeg en av disse etterligningene nemlig «røkelaks». Det var veldig enkelt å lage, og smakte veldig likt ordentlig røkelaks. Hvis du kunne tenke deg å prøve det selv, så kommer oppskriften her.

Ingredienser:

  • 3 store gulrøtter
  • 2 ts soyasaus
  • 1-2 ts liquid smoke/røykaroma (jeg brukte vel rundt 1 1/2 ts)
  • 1 ark nori
  • Frisk eller tørket dill om ønskelig

    Fremgangsmåte.                                               Varm opp ovnen til 200 grader. Dekk en brødform med aluminiumsfolie og la det være igjen et stykke folie på hver side a formen, så gulrøttene kan pakkes godt inn. De skal dampes, så de må pakkes godt inn for ikke å bli tørre. 

    Riv tynne strimler av gulrøttene på en mandolin eller lignende. Putt de i en bolle og hell over resten av ingrediensene utenom dill. Bland alt godt sammen og putt blandingen i brødformen. Pakk aluminiumsfolien godt over gulrøttene, og stek i 20-30 min til gulrøttene nesten er helt myke. Ikke stek de så lenge at de blir mushy (de skal være littegrann crunchy). 

    De blir mykere etter en dag i kjøleskapet. La den avkjøle seg litt å server på brød med litt dill oppå eller med scrambled tofu, som jeg gjorde.

    Oppskriften er hentet her 

    Advertisements

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

    Twitter picture

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

    Google+ photo

    Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

    Kobler til %s