Vegansk majones

I går lagde jeg vegansk majones for første gang. Oppskriften fant jeg her.
Ingredienser:

  •  1 dl usøtet soyamelk
  • 1 ts eddik
  • 1/2-1ts sort salt (jeg bruker bare litt over 1/2 ts)
  • 1 stor ss dijon sennep
  • Litt hvit pepper (sort går også, men vil gi litt farge på «majonesen»)
  • 2-2,5 dl matolje (solsikkeolje, rapsolje el.)

Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en blender. Blend alt på full styrke en liten stund. Åpne opp topplokket og hell oljen i en tynn stråle mens blenderen går på middels styrke. Ikke blend for lenge, for den tykner fort. Oppbevar «majonesen» i en lufttett boks i kjøleskapet. Holder seg i i underkant av 2 uker.

(Bilde lånt fra http://wwBilde lånt fra http://www.pbs.org/food/fresh-tastes/vegan-mayonnaise/)

Advertisements

One thought on “Vegansk majones

  1. Tilbaketråkk: Vegansk waldorfsalat | Veien til et bedre liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s