Våre basisvarer

Tenkte å vise basisvarene vi som veganere har i matskapet vårt. Dette er altså tørrvarene vi somregel har inne til en hver tid, og som kanskje ikke alle andre har. Her har jeg bare tatt med de produktene som kanskje er litt utenom det vanlige og ikke alt vi har i matskapet vårt.

Bakerst f.v. har vi kikerter, kidneybønner, røde splitlinser, kikertmel, hvetegluten og quinoa (de tre siste er fra den nest bakerste raden). På midterste raden f.v. har vi sorte bønner, «No egg» eggerstatning og grønne/brune linser. Foran f.v. har vi mandeltofu, røkt tofu, nutritional yeast og vegetarisk taco med soya protein. 

Kikertmelet bruker jeg til å lage noen utrolige gode falafel sliders. Kan også brukes til å lage mye annen god kjøtterstatning. Hvetegluten kan man lage seitan av. Seitan er en kjøtterstatning på lik linje med soya. Soyamel kan brukes i blant annet vaffelrøre og andre rører. Nutritional Yeast (også kalt næringsgjær) brukes som en erstatning til ost på f.eks. pastaretter eller på ferdig stekt pizza. Veldig godt, og som navnet sier veldig næringsrikt. 

Håper dette var et litt interessant innlegg, og at det gå deg et lite innblikk i hva vi som veganere spiser, som erstatning for kjøtt og meieriprodukter. 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s