Paleo pumpkin pie caramel cups

Kanskje litt sent å publisere dette innlegget nå, men kan jo være noen har noe rester av gresskarpurré igjen etter Halloween. I såfall er disse perfekte å lage. Oppskriften fant jeg her

Ingredienser:

  • 1/2 cup kokosmelk (den med mest kokosfett i)
  • 3 ss kokossukker
  • 1/4 cup + 1 ss gresskarpurré
  • 1/2 ss gresskarpai krydder (se oppskrift på dette lenger nede)
  • 500-600 g vegansk kokesjokolade (coop sin kokesjokolade på 200 g er vegansk)
  • 1/2 ts kokosolje 

Fremgangsmåte:

Putt kokosmelk og kokossukker i en gryte og smelt på lav til medium temperatur. Rør innimellom og la småkoke til det har blir karamellisert (har tyknet og blitt til gyllen brun sirup).Rør inn gresskarpurré, krydder og vaniljeekstrakt og bland til en jevn røre. Sett blandingen inn i kjøleskapet.

Smelt sjokolade i en gryte sammen med kokosolje på lav temperatur. Når alt er smeltet fjern gryten fra plata. 

Gjør klar et muffinsbrett med 12 muffinsformer. Fordel halvparten av den smeltede sjokoladen i de 12 muffinsformene og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (dette tar ca 10-15 min). Når sjokoladen har stivnet fordel en liten del av gresskarkaramellen oppi de 12 muffinsformene. Ta resten av den smeltede sjokoladen og hell over karamellen til den er helt dekket. Sett inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Holder seg i kjøleskapet i opp til 1 uke. Bon apetit.

Gresskarpaikrydder:

  • 1 ss kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1/2 ts allehånde
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt muskatblomme (fåes kjøpt på bl.a. Meny)
  • 1/2 ts malt muskat
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s