100% Naturlig – avløpsåpner

Fordel:

  • Billig
  • Miljøvennlig
  • Cruelty free, Vegan
  • Ting du har i kjøkkenskapet

Når vasken begynner å tette seg, så må man vanligvis ty til Plumbo for å åpne opp, men den er full av skadelige kjemikalier og er definitivt ikke noe du ønsker å ha på huden eller puste inn. Da er det godt det finnes naturlige alternativer.

Dette trenger du:

  1. Vannkoker eller kjele
  2. 100g  Natron (2 pakker)
  3. 2 dl Klar eddik

Kok opp en full kanne med vann og hell det meste varme vannet i avløpet. Spar ca 2 dl vann. Hell 1 pakke Natron i avløpet. Hell så 2 dl kokt vann oppi. La det frese i 10 min. Den jobber selv om fresingen gir seg, så la den være i fred. Etterpå så tilsetter du den siste pakken med Natron oppi sammen med 2dl eddikk. Sett umiddelbart på korken, slik at det får jobbet godt nedi røret. Eddiken vil reagere med Natron og frese voldsomt. La dette jobbe i 20 minutter.

Kok opp en ny kanne med vann og hell alt sammen oppi

Du kan selv justere mengden etter behov. Er røret skikkelig tett, må du nok ty til kraftigere saker. Det kan være greit å gjøre dette en gang i måneden for å forhindre oppbygging av fett og skitt.

På engelsk brukes ordet baking soda. Vårt bakepulver inneholder også maismel, så det er ikke det samme. Baking soda har formelen NaHCO3, som er det samme som vår Natron. Så hvis du skal få full effekt, ikke bruk bakepulver, men Natron

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s