Her om dagen kom vi over en oppskrift på vegansk mac & cheese, som visst nok skulle være utrolig god, så da fant vi ut at vi skulle teste den.

Ingrediensene er:

  • 2 gulrøtter
  • 2 poteter
  • 1/2 løk
  • 1 cup cashewnøtter (helst rå og usaltet)
  • 1 cup vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 1 1/3 ss nutrional yeast (kan kjøpes på iHerb.com)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Macaroni til 3-4 personer

Fremgangsmåte:

Kutt opp gulerøtter og poteter i biter, og løken i skiver. Kok opp vann i en kjele og tilsett gulrøttene. La det koke i 5 min. Tilsett potetene og la det koke med gulrøttene i 5 min til. Fjern skummet, som dannes på toppen. Putt i løken og rør rundt. Kok i nye 5 min eller til grønnsakene er myke. Kok macaronien.

Når grønnsakene er ferdig kokt hell av vannet og putt de i en blender. Kok 1 cup med vann og tilsett grønnsaksbuljongen. Når den er helt oppløst heller du halvparten av kraften oppi blenderen. Tilsett cashewnøttene, nutritional yeast og hvitløkspulver. Blend det til en jevn røre. Er den tykk, så bare tilsett mer av kraften og blend på nytt. Hell blandingen oppi pastaen og rør til det er godt blandet, så er Mac & cheese’n klar for servering.

Bon appètit!

 

 

Advertisements

Vegan Mac & Cheese

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s