Quiche med tofu og brokkoli

DSC02224

I går prøvde jeg meg på en vegansk pai. Den ble veldig bra tiltross for at jeg ikke hadde nok tofu. Anbefales på det sterkeste!

Ingredienser:

  • 4 desiliter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 75 g vegansk margarin
  • 4 ss vann

Fyll:

  • 1 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2-1 brokkoli
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1/2 kg tofu
  • 1 ts dijonsennep
  • 1/2 rød paprika

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav hastighet. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.

Kjevle ut deigen, og fordel den over i en paiform. Pass på at kantene også blir dekket. Bruk en gaffel til å lage noen hull i deigen, sett deretter formen inn i ovnen. Stek i 10 minutter.

Mens deigen står i ovnen, er det greit å gjøre klar fyllet.

Finhakk løk og hvitløk, og hakk brokkoli i små biter. Varm olivenoljen i en stekepanne, og ha i løk og hvitløk. Stek i et par minutter, og ha i brokkoli og krydder. Smak til med salt og pepper, og la det surre i rundt 10 minutter.

Knus nøttene i en kjøkkenmaskin. Klem ut litt vann av tofuen, og ha den i med nøttene. Ta også i en tredjedel av brokkoliblandingen. Kjrø til du har en jevn røre.

Bland i resten av brokkoliblandingen, og smak til med dijonsennep, og eventuelt mer salt. Bruk en slikkepott til å fordele massen utover paibunnen. Sett den tilbake i ovnen, og stek i 35 minutter, til quichen begynner å bli gyllen.

Rens paprikaen, skjær den i terninger, og legg over quichen før servering. Server gjerne med godt brød og en frisk salat.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s