Corn Chowder/Søtpotet- og maisgryte

Corn Chowder

I dag har jeg laget noe som kalles Corn Chowder, som jeg fant oppskrift på på YouTube kanalen til Taylor R. Jeg har valgt å kalle den en søtpotet- og maisgryte på norsk.

Ingrediensene du trenger er:

  • 4 maiskolber
  • 2 søtpoteter
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 gulerøtter
  • 3 selleristang
  • 1 rød paprika
  • 1 ts røkt paprikapulver (funker fint med vanlig paprikapulver også)
  • 1 ts korianderpulver
  • 1 ts cumin/spisskummen
  • 1 ts salt
  • 3/4 cup usøtet soyamelk (i underkant av 2 dl)
  • 2 cup vann (ca 4,75 dl)

Kok først opp vann til maiskolbene og la de deretter koke/småkoke i ca 5 min. Imens de koker kan du skrelle og kutte opp søtpotetene i biter. Når maiskolbene er ferdig kokte tar du de ut av vannet og putter søtpotetene oppi det samme vannet, som du kokte maiskolbene i. Mens søtpotetene koker kutter du opp løk, gulerøtter, seleristang og paprika. Press fire hvitløksfedd med en hvitløkspresse. Putt ca 1 ss kokosolje i en panne og putt alle de kuttete grønnsakene oppi. Tilsett krydder og la det steke i ca 10 min.

Når søtpotetene er ferdig kokt, så hell av vannet. Kutt maisen av maiskolbene og putt halvparten i en blender sammen med halvparten av søtpotetene. Hell soyamelk og vann oppi blenderen og blend til en jevn «røre». Tilsett de stekte grønnsakene og resten av søtpotetene og maisen oppi en stor gryte. Hell over «røren» fra blenderen og la det småkoke i 20 min.

Spis gryten som den er eller evt. med brød eller rundstykker til.

Se videoen til Taylor her

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s