Vegisterkaker

Vi bestemte oss i dag for å tjuvstarte litt på julematen siden det kommer til å bli mye nytt vi må lage når den tid kommer. Vi tenkte også at det kunne være greit å teste ut diverse juleretter før jul, for å se hva vi liker best. Så i dag ble det derfor  vegisterkaker (vegeriske/veganske «medisterkaker»)

Oppskriften er som følger:

  • 2 dl hvit ris (helst basmataris) + 4 dl vann + 1 ts salt
  • 1 stor blomkål (ca 700g.) kuttet smått
  • 2 dl små havregryn
  • 1-2 ts toppet vegansk buljongpulver (grønnsaksbuljong i terning funker greit, men bør i såfall knuses i en morter)
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts revet muskattnøtt (hel eller malt er et fett)
  • litt pepper og salt (smak til)
  1. Kok risen til den er forholdsvis tørr (ikke sticky eller soggy)
  2. Kok blomkålen såvidt mør og sil av vannet.
  3. Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bolle og mos det med stavmikseren til det er passe jevnt.
  4. Form vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider.

Server sammen med grønnsaker du ville brukt til medisterkaker (vi valgte kokte poteter, rosenkål og rødkål) og brun saus (husk å bruke vegansk smør og grønnsaksbuljong dersom du vil lage sausen vegansk. Og ikke bruk sukkerkulør da denne ikke er vegansk).

DSC02212

Kjempegodt ble det, så dette lager vi definitvt til jul.

Oppskrift hentet her

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s