Spanske veganboller

I dag fant jeg en oppskrift på spanske «kjøttboller»/veganboller, som jeg bare måtte testes ut. De ble veldig gode, og jeg serverte de med stekte poteter, tomatsaus & spinat til.

DSC02191

Oppskriften hvis du kunne tenke deg å lage de selv kommer her.

Ingredienser:

  • 400 g kidney bønner (brune bønner)
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 30 g lettkokt havregryn
  • 6 ss maizena
  • 1 ss fiberhusk
  • 3 ss sesamfrø
  • 30 g tomatpurè
  • 1,5 ts røkt paprikapulver
  • 1,5 ts tørket persille
  • 1/2 ts cumin/spisskumin
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts kanel

Grovhakk rødløk og hvitløk. Stek løk og hvitløk band i en liten kjele. Skyll bønnene. Ha løk, hvitløk og bønner i en bolle og bruk en stavmikser til å mose det hele til en passe jevn mos.

Tilsett havregryn, maisstivelse, fiberhusk og sesamfrø. Tilsett så tomatpurè, røkt paprika, persille, spisskumin, oregano, kanel og bland alt godt sammen.

DSC02187

Varm en stekepanne på middels/høy varme med nøytral olje. Form små boller, ca 20 stykk eller mer, av bønnemosen og stek de godt til de får en jevn stekeskorpe.

DSC02188

Server gjerne veganbollene med tomatsaus og stekte poteter, som vi gjorde. Kan også fint brukes til pastaretter.

Bon apetit!

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s