Sannheten om skinnprodukter

Visste du at skinnet i vesken, lommeboka eller skoa dine kan stamme fra hund eller katt?

Skinn kommer for det meste fra India og Kina, og de fleste vet nok at de spiser hunder i Kina. Det du kanskje ikke visste er at hunder og katter også blir brukt i skinnindustrien der. Problemet med skinnprodukter er at de ikke er merket med hvilket dyr de kommer i fra. I mine øyne har det ikke noe å si hvilket dyr skinnet kommer fra. Jeg vil aldri støtte den industrien uansett, men kanskje dere andre i alle fall ikke ønsker å kjøpe skinn, som stammer fra dyr som dere ser på som kjæledyr.

Det er lett å tenke at skinn bare er rester etter kjøttproduksjonen, men det er så stor etterspørsel at dette ikke er nok. I India er kyr hellige og de finnes i hopetall. Mange av disse blir solgt ut av landet hvor de kan slaktes lovlig. På vei til fabrikkene blir de torturert med chilipepper i øynene, samt tobakk for å få de til å gå. De får ikke mat og vann. Når de ikke vil gå mer brekker de halen for å få de til å fortsette. En god del er døde allerede før de når fabrikken.

Dette blir så jakker, belter, sko, vesker, telefondeksler, pc vesker og mye mye mer.

Det er lett å tenke at skinnet du kjøper kommer fra kyrne du ser på norske jorder. Norge er ikke akkurat en stor skinnprodusent og alt vi kjøper er importert fra og produsert i lavkostland.

Du trenger ikke kvitte deg med skinnproduktene dine, for skaden har allerede skjedd. Bruk det opp og bruk det lenge, men unngå nye innkjøp.

Her er en artikkel fra PETA, som tar opp dette temaet: http://www.peta.org/issues/animals-used-for-clothing/leather-industry/

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s