Tempeh!

På lørdag var vi en tur innom Mr. Long (innvandrerbutikk her i Arendal) og der kjøpte vi noe som heter tempeh. Som yoghurt, er tempeh et probiotisk produkt. Det betyr at den inneholder bakterier, som er gunstig for fordøyelsen vår. Den primære probiotiske bakterien i tempeh er Rhizopus oliigosporus. Denne bakterien har følgende fordeler:

Den produserer en naturlig antibiotika, som hemmer veksten av skadelige bakterier i kroppen, og den kan ha positiv effekt på følgende sykdommer:

– Dårlig fordøyelse

– Noen kreftformer

– Akne

– Osteoporose

– Senker kolesterolet

– Reduserer symptomer på overgangsalder

Den produserer også fytase, som bidrar til nedbryting av fytatsyre. Dette øker opptaket av mineraler, inkludert:

– Jern

– Kalsium

– Sink

Den kan også hjelpe på absorberingen av vitamin B12

Tempeh er laget av fermenterte soyabønner.

Jeg fant ut at siden vi aldri hadde smakt tempeh før måtte jeg finne en forholdsvis enkel og god rett å bruke den i. Da jeg lette litt rundt kom jeg over en oppskrift på Tikka Masala med tempeh i, på siden til vegetarbloggen.no . Da var det bare å hive seg rundt og komme seg på butikken, for å kjøpe de ingrediensene jeg trengte til retten.

Det var er rett, som var veldig enkel å lage, og som smakte veldig godt.

Vi hadde ris, spinat og nanbrød til.

Tempeh’en var ikke ulik kylling i konsistensen og siden den var godt krydret smakte den heller ikke ulikt kjøtt. Kan absolutt anbefale denne retten til alle vegetarianere/veganere eller kjøttspisere, som ønsker er kjøttfri «mandag» 🙂 Tempeh’en kostet forresten 39 kr for 400g, så ikke er den spesielt dyr heller.

Kommer oppskrift snart 🙂

Snakkes!!!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s