Risnudler i misokraft

5b154-dsc02184

Dagens lunsj var risnudler i miosokraft med rødløk, gulrot og ingefær.

Dette trenger du

  • Risnudler
  • Misopaste (kjøpes i asiatiske innvandrerbutikker)
  • Soyasaus (sjekk at den er vegan)
  • Rødløk
  • Gulrot
  • Ingefær
  • Sorte sesamfrø (dette finner du i sushi avdelingen på butikken)

Her er fremgangsmåten

Kok opp passe mengde nudler på samme måte som du koker spagetti. Ha i rikelig med vann og kok i 3 minutter. Hell av vannet over et dørslag og skyll nudlene i kaldt vann, slik at det stopper kokeprosessen. Legg over i en passende bolle og start på kraften.

Bruk gjerne samme kjele som du laget nudlene i, så reduserer du oppvask. Mål opp passe menge vann til bollene du skal servere og kok opp. I mens rasper du gulrøtter og skjærer opp en rødløk i tynne skiver. Ingefær kuttes i tynne streker, men pass på at ingefær er sterk, så du trenger ikke så mye. Når vannet har kokt opp, så tilsetter du en god spiseskje med misopaste pr. porsjon og bland ut i det kokende vannet. Hell i en dash med soyasaus og tilsett 3/4 av grønnsakene du kuttet opp. For litt sødme tilsatte jeg kokossukker, men andre varianter går fint. La dette koke sammen til en god kraft og smak underveis og tilpass deretter. Når dette har godgjort seg noen minutter, så heller du kraften over nudlene. Bland gjerne, så ikke alle de kokte grønnsakene ligge oppå nudlene.

Dander så gulrot, rødløk og ingefær på toppen og dryss litt sesamfrø oppå.

Husk at i Japan, så slurper man nudlene!

どういたしまして!

Velbekomme!

Mvh. Kristian

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s