Oppskrift på bønneburger

På fredag hadde vi bønneburger til middag, så derfor tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften her.

Oppskriften er hentet fra lovetaylor.com

Ingredienser

  • 2 cups hakket løk (ca 1-1 1/2 løk)
  • 4 cups bønner (sorte bønner, kidney bønner, kikerter)
  • 1 1/2 cups dersom du har tørre bønner
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • En klype pepper
  • Vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 cup rå usaltet gresskarkjerner
  • 1/2 ss røkt paprikapulver

Slik gjør du det

Tilsett bønner, løk, laubærblader, chilipulver, salt og en klyp pepper oppi en panne.

Hell i vann til alle ingrediensene er dekket med ca 2-3 cm. Kok opp.

Skru ned varmer, legg på et lokk og la det småkoke i 1-2 timer til alt vannet har fordampet.

Imens det småkoker koker du ris av 3/4 cup (ca 2 dl).

Tilsett 1 ss olivenolje i en stekepanne og tilsett gresskarkjernene og paprikapulveret.

Stek på medium varme i 4-5 min til de er ristede og litt brune.

Når vannet til bønnemixen har fordampet skrur du av varmen. Tilsett halvparten av bønnemixen sammen med halvparten av risen og halvparten av de ristede gresskarkjernene i en blender eller kjøkkenmaskin. Blend sammen, men la det gjerne vær litt klumper. Putt det i en bolle, og gjør det samme med resten av bønnene, risen og gresskarkjernene.

Form burgere av de og legg de på en «non stick» bakeplate (direkte på oljet stekebrett eller på bakepapir). Stek på 180 grader i 20-30 min. Snu etter halve steketiden (etter 10 min eller 15 min).

Serveres enten i et hamburgerbrød eller evt inni et stort salatblad 🙂

Bon Appetit 🙂

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s